İstanbul Küçükçekmece'de bir sitede bakılan Eros adlı kedi, aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından katledildi. Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Keloğlan hakkında son olarak 13 Mart'ta Küçükçekmece Adliye Sarayı'nda görülen duruşmada mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday

Bu karar, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Avukatlar karara itiraz edeceğini açıkladı. 

SAVCI DA İTİRAZ ETTİ

Duvar'dan Meral Candan'ın haberine göre, 18 Mart'ta Cumhuriyet Savcısı, mahkemeye bir yazı göndererek karar aleyhine istinafa itiraz edileceğini bildirdi.

Ibrahim Keloglan Kimdir

İbrahim Keoğlan 6 dakika boyunca Eros'u tekmeleyerek öldürdü. 

"VİCDANLARI YARALAYAN KARAR"

Dilekçede, "Usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi nedeniyle yukarıda zikredilen kararın bozulması için istinaf yoluna gidilecektir" denildi. 

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden ve müşteki avukatlarından Merve Poyraz Özcan, gelişmeyle ilgili şunları söyledi: "Haklı itirazlarımız neticesinde vicdanları yaralayan karar hakkında Cumhuriyet Savcısı da istinaf yoluna gidecektir. Sayın Cumhuriyet Savcısı da kararın kamu vicdanına ve hakkaniyete aykırı olduğu görüşündedir. Hukuk ve vicdan mücadelemiz en üst sınırdan indirim yapılmaksızın verilene kadar devam edeceğiz."