İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a saldırı gerçekleşti. CNN Türk yayınında konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar saldırının detaylarına ilişkin bilgileri aktardı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamaları şöyle:

3 gündür Londra'da çeşitli temaslar yapmaktayım. Türk gençlerinin daveti üzerine konferansa gitmeden önce bir ahreket başlattılar. Gençlerin konferansa katılmamaları için gösterilen olduğu söylendi. Böyle bir hareketin beni engellememesi gerektiğini söyledim. Tabii yola çıktığımızda biraz daha hareket başladı. Oraya gitmeden önce çok sayıda Rum kalabalığı daha da artırmışlar. Yunan bayrakları, pankartlar, sloganlar böyle çirkin sözler... Tabi bunlar bizi üzdü.

"ASLA VAZGEÇMEYİZ"

Ben KKTC'nin seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Karşı tarafla anlaşmak için çağrıda bulunuyorum. Ama zihniyet... Orada sloganlar 'Türk askeri dışarı', 'Türkiye çekip gitsin' gibi üniversite ortamına yakışmayan sözler. Bazı güvenlik tedbirleriyle bunlar bastırılmaya çalışıldı, protestoların içinden geçtik. Çünkü ben konferansı yapmakta kararlıydım. Nitekim yaptım, orada bir taşkınlık oldu. Orada sözlü de olsa bir saldırı oldu. Çirkin hareketlerde bulunmaya çalışanlar da vardı. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz KKTC'den asla vazgeçmeyiz.

İNGİLİZ YÖNETİMİ SESSİZ

İngiliz yetkililerden hiçbir haber almadım. Herkesin gözü önünde bir saldırı gerçekleştirildi. İngiltere yönetiminden geçmiş olsun telefonu almadım. İngiltere'de böyle bir hareketin olması çok yakışıksız. Ben şikayeti yaptım.