Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap derneğine 46 milyon liralık çadır satması gündeme gelirken her kesimden sert tepkilere neden olmuştu. Depremin 3. günün çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Kınık, "AHBAP çadır ithal etseydi, bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına almak durumunda kalacaktı. Büyütülecek bir hadise değil" dedikten sonra Kızılay'ın gıda sattığıda ortaya çıkmıştı. Kerem Kınık'a yöneltilen istifa edecek misiniz sorularına "Ortada böyle bir başarı varken neden istifa edeyim." cevabını vermişti.

KINIK TOPLANTIDA YER ALMADI

Fatih Altaylı bugünkü yazısında Erdoğan'ın bilim insanlarıyla yaptığı toplantıda Kerem Kınık'ın yer almamasına dikkat çekti.

'DEFTERDEN SİLDİ'

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bilim insanları ve ilgili kurumların katılımı ile bir “deprem toplantısı” yaptı.

Keşke bu toplantı yıllar önce yapılsaydı, keşke bilimin sesine yıllar önce kulak verilseydi, keşke bu işler 100 bini aşkın insanımız enkaz altında can vermeden yapılsaydı demek elbette mümkün ama geç olması hiç olmamasından iyidir demek en iyisi.

Türkiye’nin uluslararası alandaki en bilinen ve çalışmaları en fazla atıf olan deprem bilimcisi Celal Şengör’ün bu toplantıya davet edilmemiş olması pek çok kişinin dikkatinden kaçmadı.
Celal'in niye çağırılmadığını tahmin etmek güç değil. Çok da önemli değil.

Ancak gözlerden kaçan bir başka şey vardı bu toplantıda.
Çağrılmayan tek kişi Celal Şengör değildi.
Bir eksik daha vardı toplantıda.
O da Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tı.

Bilim insanlarının yanı sıra depremle ilgili tüm kurumlardan temsilcilerin bulunduğu toplantıya davet edilmeyen kişi Kızılay Başkanı idi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık’ın istifasını şimdilik istememişti ama belli ki, defterden silmişti."

Üst düzey görevden almalar
Geçen hafta iktidar cephesinden yansıyan kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bazı üst düzey görevden alma ve değişikliklere gideceği" iddia edilmişti.

Erdoğan grup konuşmasında, “Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur” demişti. Ankara kulisleri bu sözlerin ardından hareketlenmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ahbap Derneği’ne çadır ve gıda malzemesi sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı yalnız bırakmamış, Adıyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde çekilen fotoğrafa Kınık da girmişti.