Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Kadıköy’de Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u ağırlayacak. TSİ 22.00’de başlayacak maçı Alman hakem Tobias Stieler yönetecek.

EN AZ 2 FARK GEREKİYOR

Pire’deki ilk maçta 3-2 yenilen Fenerbahçe’nin yarı finale çıkması için bu akşamki karşılaşmayı en az iki farkla kazanması gerekiyor.

Fenerbahçe’nin tek farklı galibiyeti halinde maç uzatmalara gidecek.

Olympiakos, her türlü beraberlik ve galibiyette yarı finale çıkan takım olacak.

Bu eşleşmeden galip ayrılan takım, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

Bb3C9Db0 Fd35 11Ee 97F7 E98B193Ef1B8

Yunanistan’da oynanan ilk maçın ilk yarısında 2-0 geriye düşen, ikinci yarının başında da kalesinde gördüğü golün ardından Fenerbahçe, üste bulduğu iki skorla maçı 3-2’lik skorla tamamladı.

Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko açıklaması Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko açıklaması

YORUMCULARA GÖRE AVANTAJ FENERBAHÇE'DE

Birçok futbol yorumcusu, Fenerbahçe’nin yarı final kapısını açık tuttuğunu, hatta rövanş maçının Kadıköy’de oynanması nedeniyle avantajı da elinde tuttuğu yorumunu yaptı.

Dün gazetecilerin basının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Yarı finale adımımızı atabilmemiz için taraftarımızın vereceği enerjiyle, güçlü oyunla yarı finale çıkmak istiyoruz” dedi.

Bir süredir sahalardan uzak olan savunma oyuncusu Alexandr Djiku’nun sakatlığının geçtiğini belirten Kartal, Ganalı stoperin Kadıköy’deki maçta oynayabileceğini söyledi.

Fenerbahçe’nin yıldızlarından Dusan Tadic de basın toplantısında, “Fenerbahçe'yi yarı finale çıkartmak bizim için zorunluluk" diye konuştu.

Her anlamda rakiplerinden daha iyi olduklarını göstermeleri ve sorumluluk almaları gerektiğini belirten Tadic, Fenerbahçe formasıyla 50. maçına çıkacağı için çok mutlu olduğunu da söyledi:

“Böylesine güzel bir kulüpte 50. kez oynamak çok güzel. Umarım bunu daha da güzelleştiririz. Galip gelmek ve taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz”

D40Efc70 Fd35 11Ee 8369 47Dc4454B972Olympiakos son hazırlıklarını Ülker Stadyumu'nda yaptı

Fenerbahçe bu sezon UEFA Konferans Ligi 'nde 9 maçta 5 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı; 18 gol attı, kalesinde de 15 gol gördü.

Michy Batshuayi ve Dusan Tadic, 6'şar golle takımları adına turnuvadaki en golcü futbolcular.

Bu sezon UEFA Konferans Ligi 'nde İrfan Can Kahveci 5, Edin Dzeko da 4 gol attı.

ÇEYREK FİNALİN DİĞER KARŞILAŞMALARI

Diğer çeyrek final maçlarında ise Yunanistan'ın bir diğer temsilcisi PAOK, 1-0 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında Belçika takımı Club Brugge’u ağırlayacak.

İtalya Serie A takımlarından Fiorentina da 0-0 biten ilk maçın ardından Çekya temsilcisi Viktoria Plzen’i konuk edecek.

Bu iki eşleşmenin galipleri, yarı finalde birbirine rakip olacak.

Lille ile Aston Villa ise Fransa’da karşı karşıya gelecek. İlk maçı 2-1 kazanan İngiltere temsilcisi Aston Villa, yarı final biletini almak istiyor.

Fenerbahçe’nin tur atlaması halinde yarı finaldeki rakibi, bu eşleşmenin galibi olacak.