Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti bugün de devam etti.

MEZARLIK ZİYARETİ

Emine Şenşayar, katliamdan yaralı kurtulan çocuklarıyla birlikte arife günü dolayısıyla Suruç Aile Mezarlığı’nda defnedilen çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile eşi Hacı Esvet Şenyaşar’ın mezarını ziyaret etti. Aile, mezar başında dualar okudu. 

MA'nın haberine göre, Kardeşleri ve babasının mezarı başında kısa bir konuşma yapmak isteyen Ferit Şenyaşar, polis tarafından engellendi. Polisler, muhabirimizin kamerasını kapatarak, çekim yapmasına izin vermedi. Bu duruma tepki gösteren Şenyaşar ailesi, açıklamayı mezarlık girişinde yaptı. 

'BU ZİHNİYET GİDECEK, YARGI BAĞIMSIZ OLACAK'

Ferit Şenyaşar, şöyle dedi:

“Bugün Arife günü dolayısıyla mezarlığa geldik. Geldiğimiz bu noktada yasaları kenara itip, üstünlerin talimatını uygulayan kolluk kuvveti,  annenin acısını yaşamasına izin vermedi. Bu zulmü yapan iktidar gitmek üzere. 14 Mayıs’ı bekliyoruz.  4 Mayıs’ta, haksızlık yapan, zulüm yapan, yasaları rafa kaldıran, milletvekilini koruyan bu zihniyet gidecek ve yargı bağımsız, tarafsız olacak. Bu katliamı yapanlarda bağımsız yargı karşısında hesap verecek.”

Aile, mezarlık ziyaretinin ardından Adalet Nöbeti için Urfa Adliyesi’ne doğru yola çıktı.