Demokrat Parti Sözcüsü Doç. Dr. Neslihan Çevik, Genel Kurul'da yapılan bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

'SUYU BULANDIRIYORLAR'

Çevik konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bütçe konuşmalarında gördük ki bir ülkenin namusu olan bütçenin sahibi yok, sahibi yerine atanan memurlar bütçeyi sunuyor ve savunuyor. Parlamenter sistemde bütçeyi başbakan sunar savunurdu ve meclis bütçeyi kabul etmezse hükümet düşerdi, işte bütçe bu kadar önemli. 2017 referandumunda meclisi daha da güçlendireceğiz demişlerdi, 5 sene içinde bugün bütçe konuşmalarında meclisin ne hale geldiğini görüyoruz. Bütçe sahibi meclisin karşına çıkmayarak meclisi yani milli iradeyi nerede konumlandırdığını göstermiş oluyor. Savunmayı yapan memurlar, bakanlar ise yatırımları gelecek kalkınma hamlelerini anlatacaklarına muhalefetle siyasete girip suyu bulandırıyorlar, üstelik kendi bakanlıklarına ait bütçeyi meclisten değil maliye bakanından istiyorlar.

'NEDEN SÜRÜNDÜRÜYORSUNUZ?'

Nitekim 2023'te zaten seçim olacağından 2023 bütçesinde seçim çalışmaları için erkenden bitirecekler bunu yaparken insanlara verdikleri sözleride uzatıp duruyorlar EYT Kasımdı şimdi Ocak oldu. bugünlerde şu kadar petrol yatağı bulduk bu kadar doğalgaz rezervemiz var ihracatımız şahlandı dünyada ki muhalefetimizden şöyle iyiyiz böyle iyiyiz diyorlar. Madem bu kadar iyiyiz asgari ücretliyi EYTliyi neden süründürüp duruyorsunuz, ekonomi bakanı çıkmış maaş zamları ile ilgili asgari ücretliye de mermura da ne verilirse haklarıdır, dar gelirliye fakir fukaraya vermek bereket getirir ifadelerini kullandı. Testinin içinde ne varsa dışarıya da onu sığdırır. 

'FAKİR FUKARA'

Mesela bütün çalışanları fakir fukara olarak görür bütün bunların yanı sıra bütçe konuşmaları gösteriyor ki şiddet ve kaba kuvvet bu iktidarın tarzı ve siyaseti olarak iyice yansıdı. İktidar kendi eseri olan ekonomik yıkıma cevap vermeyip tepki ve eleştiriler ile karşılaşınca cevabı yumruklarını konuşturmakta bulmuş, şiddeti noter masasına dönüşmüş meclisi ve çözüm sahası yerine kötü bir magazine dönütürülen siyaseti gördükçe ve tam da bu yüzden Cumhurbaşkanlığı sisteminden  Türkiye'yi kurtarıp güçlendirmiş parlamenter sistemi getireceğiz diyoruz"