Dünyanın en genç başbakanı olarak göreve başlayan Sanna Marin'in Sosyal Demokrat Partisi (SDP), Finlandiya genelinde son yapılan anketlerde üçüncü sıraya yerleşti. Meclis çoğunluğunu kaybetmesi öngörülen Marin'in partisi, göçmen karşıtı ve milliyetçi Finliler Partisi ve Ulusal Koalisyon'un arkasında üçüncü sırada olacak gibi gözüküyor. 

FİNLANDİYA’DA BİR İLK OLACAK

Anket şirketi Taloustutkimus'tan Tuomo Turja, AFP'ye verdiği demeçte, "Bu çok heyecan verici bir durum ve seçim günü hangi partinin çoğunluğu alacağını şu anda söylemek zor" ifadelerini kullandı. Aşırı sağcı Finliler Partisi'nin en üst sıralarda yer alması ve aşırı sağcı bir başbakan, parti daha önce hükümette görev yapmış olsa da, Finlandiya'da bir ilk olacak. 

Mevcut başbakanı, bazı kişiler koronavirüs salgını ve NATO üyelik sürecini ustaca yönlendiren güçlü bir lider olarak görürken, bazıları parti skandallarının ve genç davranışlarının onu göreve uygun olmadığını gösterdiğini söylüyor.

Helsingin Sanomat gazetesi muhabiri Marko Junkkari, AFP'ye "Sanna Marin kutuplaştırıcı bir karakter. Bir rock yıldızı gibi hayranları var ama öte yandan ona katlanamayan pek çok insan var" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER