Geçtiğimiz gün inşaatın başladığını duyuran Finlandiyalı yetkililer, arazi çalışmasının "orman temizleme ile başlayacağını, yol inşaatı ve duvar montajının ise mart ayında başlayacağını" söyledi.

NATO ADAYI FİNLANDİYA

Moskova'nın Helsinki'ye siyasi baskı uygulamak için kitlesel göçü kullanabileceğinden endişelenen NATO adayı Finlandiya, temmuz ayında Sınır Muhafızları Yasası'nda daha sağlam duvar inşa edilmesini kolaylaştırmak için yeni değişiklikler yaptı.

Duyuru, Finlandiya parlamentosunun NATO'ya katılma hedefinde ilerlediği günlerde gelirken, şu anda, Finlandiya'nın sınırları, hayvanların yanlış tarafa geçmesini önlemek için yapılmış çitlerle korunuyor.

380 MİLYON EUROLUK MALİYET

Imatra'daki sınır kapısında üç kilometrelik pilot projenin haziran ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Ağırlıklı olarak güneydoğu Finlandiya'da olmak üzere 70 kilometrelik bir inşaat daha 2023 ile 2025 yılları arasında yapılacak. Toplamda Finlandiya, yaklaşık 380 milyon euroluk maliyetle Rusya ile sınırının 200 kilometrelik kısmını çitle çevirmeyi planlıyor.

Duvar, gece görüş kameraları, ışıklar ve hoparlörlerle donatılmış hassas alanlara sahip, tepesinde dikenli teller bulunan üç metre uzunluğunda olacak.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER