Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli İl Başkanları toplantısında İYİ Parti lideri Akşener'e 'evine dön' çağrısını yinelemişti.

* Halk TV'de Kadri Gürsel ve Emin Çapa'nın sunduğu programa konuk olan ANAR eski Genel Müdürü İbrahim Uslu, Bahçeli hakkında flaş iddialarda bulundu.

* Uslu, Bahçeli'nin çağrısını yineleyerek MHP, İYİ Parti, BBP ve diğer sağ partilerden oluşan bir ittifak kurma düşüncesinde olduğunu öne sürdü.

ERDOĞAN'IN AİHM KARARINA VERECEĞİ TEPKİ

* Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'Selahattin Demirtaş' kararını uyguladığı takdirde Bahçeli ile sorun yaşayacağını belirtti. 

* AİHM kararının uygulanmadığından bu defa uluslararası sistemle sorun yaşanacağına da dikkat çeken Uslu, ''Bu da ekonomik krizi tetikleyecek. Bu sefer yeniden başa dönülecek'' dedi.

GENİŞ BİR İTTİFAK PLANI İDDİASI

* Uslu, MHP'nin 'ekonomik krizin' siyasal maliyetine de katlanmak istemediğini belirtirken Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'ndan ayrılarak MHP, İYİ Parti, BBP ve sağdan bir veya iki partinin katılımıyla geniş bir yelpazeye uzanan ittifak oluşturmak istediğini iddia etti.

''MİLLİYETÇİLERİ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN BİR ARAYA GETİRMEK MÜMKÜN''

* MHP, İYİ Parti, BBP olduğu gibi AK Parti'de de bolca milliyetçi taban olduğuna dikkat çeken Uslu, sözlerini şöyle tamamladı:

* ''HDP gibi, Selahattin Demirtaş gibi bir konu üzerinde bunları bir araya getirdiğinizde, bunların bir araya gelmesi çok büyük bir yüzdeyle mümkün. Benim gördüğüm kadarıyla Sayın Bahçeli biraz burayı zorluyor.''