Fernando Muslera ile 14 yıllık efsanevi birlikteliğin ardından kalesini dünyaca ünlü bir isme emanet etmek isteyen Galatasaray, gündemine Manchester City’den Ederson’un yanı sıra PSG’nin İtalyan file bekçisi Gianluigi Donnarumma’yı da almıştı.
Sarı-kırmızılılara bu transferde sevindiren bir gelişme yaşandı. Fransız basınından Foot Mercato’nun L Equipe’den derlediği haberine göre PSG, Lille’in 23 yaşındaki kalecisi Lucas Chevalier’nin transferini bitirme aşamasına geldi.
40 milyon euro bonservis bedeli ve 15 milyon euro bonus karşılığında anlaşmaya varılan Chevalier’nin bugün Paris’e gelerek sabah sağlık kontrolünden geçmesi, öğleden sonra ise 5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Chevalier’nin, 13 Ağustos Çarşamba günü Tottenham’a karşı oynanacak UEFA Süper Kupa finalinde sahada olması planlanıyor.
Bu transferin ardından PSG’nin birinci kalecisinin net olarak Chevalier olacağı belirtilirken, sözleşmesinin bitimine bir yıl kalan Gianluigi Donnarumma’nın ayrılık kararı aldığı ifade edildi.
Maaş konusunda PSG yönetimi ile anlaşma sağlayamayan Donnarumma’nın, bu gelişmeler üzerine menajeri aracılığıyla Manchester United ve Galatasaray gibi kulüplerle temasa geçtiği öne sürüldü.
PSG Sportif Direktörü Luis Campos’un da Chevalier’nin birinci kaleci olacağını açıkça ifade etmesi, İtalyan yıldızın ayrılık sürecini hızlandıracak en önemli etken olarak gösteriliyor.
Donnarumma, PSG’de kontratının sonunda kadar kalmak istese de ikinci kaleci durumuna düşmek istemediği için ayrılığı masaya yatırdığı belirtildi.