Galatasaray takımının Araştırma Geliştirme Direktörü olan Fatih Demireli, Belçikalı yıldız futbolcu Dries Mertens'in takım üzerindeki etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Alman Spor Haber sitesi Spox’a konuşan Demireli, “Mertens'in Napoli’de neden bu kadar popüler olduğunu çok iyi anlıyorum. Kayseri’de kaybettiğimiz maçtan sonra herkesin moralleri bozuldu. Dries bunu anlamadı." dedi.

'ÇILGINCA EL HAREKETİ YAPARAK DOLAŞTI'

Mertens'in ruh halinden bahseden Demireli şunları söyledi:

"Daha sezon başıydı, kalitemize güveniyordu ve ‘Bu sonucun bizi aşağıya sürüklemesine izin vermemeliyiz’ dedi. Çılgınca el hareketi yaparak etrafta dolaştı ve sırayla herkese şu anda gülmeleri gerektiğini söyledi. Bunun bir etkisi oldu, ruh hali hemen düzeldi. Orada bulunan hiç kimse, daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştı.

'SADECE TÜRKÇE KONUŞUYOR'

Mertens tatil günlerinde sık sık köylere gider ve oradaki insanları ziyaret eder. Mesela kulüpte bir mutfak çalışanı var, onunla arası harika. Sadece Türkçe konuşuyor. Çayı zaten çok seviyor ve sürekli Türkçe konuşmaya çalışıyor. Kahvaltıda yumurtalarını nasıl istediğini harika bir şekilde anlatabiliyor."