Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in dönüşüyle beraber kadro tekrardan revize edilmeye başladı. Öte yandan takıma geldiği günden bu yana en önemli oyuncusu olan Cezayirli yıldız oyuncu Rachid Ghezzal'in yokluğu tecrübeli teknik adamın elini kolunu bağlıyor.

Sözcü'nün haberine göre, bu gibi sakatlıkların tedavisinde uzman olan A Milli Futbol ve Basketbol takımlarının eski fizyoterapisti Fedai Topal'a Ghezzal'ın sağlık durumunu değerlendirdi.

“Bu sakatlığın sadece yüzde 1-2'si ameliyata girer. Demek ki tedavi sonuç vermedi. Yüzde 100 iyileşecek diye bir garanti de yok; tekrarlayabilir, konforlu dönmeyebilir.”

‘STRES DAHİ ETKEN OLABİLİR'

“Antrenman zemini, giydiği ayakkabı etken olabilir. Maç oynatılan stattaki zemin dahi bu sakatlığı doğurabilir. Hatta mutsuzluğa bağlı stres dahi etken olmuş olabilir.”

‘SON İHTİMAL AMELİYAT'

“Bu sakatlıkta, enjeksiyon, PRP (plazma tedavisi) deneniyor; kortizon denenmiştir. Yani en son ihtimal ameliyattır. Şimdi rehabilitasyon çok önemli. Bu sürecin de en iyi şekilde atlatılması lazım.”

'HER OYUNCUNUN FİZİK VE GÜÇ YAPISI AYNI DEĞİL'

“Bu kadar futbolcunun benzer sakatlığı yaşaması kesinlikle normal değil. Bu, net şekilde antrenman temposunda sorun olduğunu gösteren bir done. Aşırı yükleme yapılmış. Yanlış zemin, konsantrasyon eksikliği ve mutsuzluk da adele sakatlıklarının önemli sebepleri arasında. Antrenmanlara kişi kişi almak lazım. İyi antrene edip oyunculara doğru yüklemeler yapılmalı. Bireysel antrenmanlar ile başlayıp grup halinde çalışmalar etap etap ilerlemeli. Her oyuncunun fizik ve güç yapısı aynı değildir.

LİGİN İLK YARISINI KAÇIRDI

Busezon oynadığı ilk 135 dakikada 2 gol-1 asist kaydeden Rachid Ghezzal, 14 Ağustos'taki Alanyaspor maçının ikinci yarısına çıkamadı. Yaklaşık 2 ay sonra sahalara yeniden Fenerbahçe derbisiyle döndü. İlk 11'de çıktığı 16 Ekim'deki Trabzonspor maçında sakatlığı nüksetti. Ghezzal 8 Kasım'da ABD'de ameliyat geçirdi.