Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Karaman'da açıklamalarda bulundu ve şöyle dedi: 

* Bütün bu fiyat artışlarının birinci sorumlusu yanlış politikalarla, harcanan 130 milyar dolar rezervle, Türk lirasının değerini yerle bir eden ve sonra kaçıp giden kendi damadındır sayın Cumhurbaşkanı. Sonra çiftçiye ve esnafa hesap vereceksin. 

* Bir ülkede 130 milyar dolar rezerv kaybı varsa o ülkenin Merkez Bankası da, Hazine ve Maliye Bakanı da istifa eder ama böyle kaçıp gitmez, milletin önünde hesap verirler. Esnafın üstüne yüklenmenin bir anlamı yok. 

* Pandemi döneminde en kritik sektör tarım. Şu anda görevde olsam bütün kamu harcamalarını, israfı durdururum ama üç şeyi durdurmayız: Tarım, sağlık ve eğitim. 2021 bütçesinde bütün tarıma ayırılan kaynak 22 milyar tl. İnşaat lobisine verilen kaynak ise 30 milyar tl. Üç beş şirkete 30 milyar, milyonlarca çiftçiye 22 milyar. 

* Devletin bu sene kamu faiz harcamaları 180 milyar lira. Başbakanlığı bıraktığımız dönemde bütçe açığı sıfıra yakındı. Faiz yüzde 7'ydi. Şu anda faiz yüzde 17, dünyada faiz yerlerde sürünürken. 

* İktidara geldiğimizde bütün yolsuzlukların, hortumlamaların, ihale paylaşımlarının sonunu getireceğiz. Kimse doğmamış çocukları borçlandırmayacak. Geçen günlerde hazine dolar bazında yüzde 5 ile borçlandı, dünyada dolar bazında yüzde 1'le bile borçlanan ülke yok. 

BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER

* Bahçeli hiç çekinmeden, utanmadan Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun deyip saldırıyı kınayacağına Selçuk Özdağ'ı suçlamaya kalktı. Devlet sizin elinizde, varsa öyle bir şey çıkarın, yoksa yalancısınız, müfterisiniz! Bahçeli son grup konuşmasında bizi yalancılıkla itham etti. Neymiş, 2015 yılında koalisyon görüşmesi yaptığımızda ona öyle şeyler söylemişiz ki insanların yüzüne bakamazmışız. Açıklayın Sayın Bahçeli! Ne olmuşsa açıklayın!