Şubat ayı içerisinde açıklama yapan Bahçeli, "13.Olağan Büyük Kurultayımızın 18 Mart 2021 Perşembe günü maske, mesafe ve temizlik şartlarına titizlikle riayet eden dava arkadaşlarımızın katılımıyla yapılması bugünkü Merkez Yönetim Kurulumuzda kararlaştırılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 13. Olağan Büyük Kurultayı, 18 Mart 2021 Perşembe günü (yarın) Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

Millet İttifakı'nın davet edilmediği kurultayda AK Parti’den üst düzey 5 kişilik heyet katılım sağlayacağı öğrenilirken tek aday olarak girecek olan Devlet Bahçeli'nin yeniden genel başkan olması bekleniyor.

Özellikle 18 Mart'ı seçtiği belirtilen MHP Kurultayı'nda slogan ise "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik", "Kazanan Türkiye olacak" olacak.

BAHÇELİ 9. KEZ VE TEK ADAY

MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından 1997'de yapılan kurultayda genel başkan seçilen Bahçeli, kurultaya 9. kez ve tek aday olarak girecek. Yaklaşık bin 400 delegenin olacağı kurultayda 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeliği için seçim yapılacak.

PARTİDE DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz genel seçimlerinde Akşener ile de yarışan ve sıkıntılı süreç geçiren Bahçeli bu kurultay çok rahat geçecek. Parti Kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yüzde 40’ı bulan bir değişim olması bekleniyor. Başkanlık Divanı’nda ise değişim daha sınırlı olacağı da ön görülen bir diğer beklenti.

MİLLET İTTİFAKI ÇAĞRILMADI

Meclisteki 5 partiden 3'ünü çağırmayan MHP, ittifak ortağı AK Parti'yi davet etti. CHP, İYİ Parti ve HDP’ye davetiye gönderilmezken AK Parti'den bir heyet bulunacak. Heyette AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu bulunacak. (Gazete Duvar)