Tarihi 13 bin yıl öncesine dayanan ve genetiğini koruyan GDO’suz kavılca buğdayının üretimini arttırmak ve kentte ekonomik anlamda girdi sağlamak amacıyla kollarını sıvayan Belediye Başkanı Faruk Demir, eşi  Zuhal Demir ile birlikte tarlada tohum serptiler.
    

Ardahan Merkez Küçük Sütlüce köyü yakınlarında önce tarlayı süren Başkan Faruk Demir, daha sonra kendi elleriyle tohumları toprakla buluşturdu. 

Ardahan’a has Kavılca buğdayının 13 bin yıllık bir geçmişinin olduğunu hatırlatan Ardahan belediye Başkanı Faruk Demir şunları söyledi:

*Bizim çocukluğumuzda kullandığımız buğday buydu. Biz buna ata tohumuda diyoruz. 

*Bu coğrafyada 13 bin yıllık bir geçmişi olan bu tohumun GDO’su bozulmamış. Çünkü biliyorsunuz her şeyi melezleştirdiler. 

*Özellikle İsrail menşeli Öyle tohumlar çıkarttılar ki, seneye tohum bırakamıyorsunuz. Bir seneye mahsus. Biz Anadoluda böyle bir şey görmedik. 

*Buğday alıyorsunuz bir seferlik, bunu da yıkmak için öncülük yapmaya çalışacağız. Birde karlılık oranına bakacağız. 

*Anadoluda karlılık oranı şudur. 1’e kaç aldın, eğer 1’e 20’nin altında aldıysan zarar etmişsindir. Biz bu sene kavılca tohumumuzu ektik, Sonbaharda hasat yaptığımızda ürünü test edeceğiz. 

*Bu buğdayı tüketilirse ne kilo yapar, nede  şekerle ilgili bir sorununuz olur. Ayrıca guliten oranıda yok denecek kadar azdır. 

*Biz Ardahan Belediyesi olarak herhangi bir kar etmek amacıyla yapmıyoruz. Bunun karlılık oranına bakıp, elde ettiğimiz tohumu, Ata tohumu olarak vatandaşımıza dağıtıp, bir dahaki seneye alım garantisi vererek dağıtacağız. 

*Belediye olarak , Ardahan Girişimci kadın Kooperatifi ile birlikte vatandaş ne üretiyorsa, onun alım garantisini veriyoruz. Şimdiden müjdesini verebiliriz.