CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" sorusu bir bakıma motto halini alırken polemikler de ardı ardına geliyor...

Son olarak bilboardlara asılan afişler ve kaldırılmasıyla iyice alevlenen "128 milyar dolar"a ilişkin son açıklama ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'den geldi.

Sosyal medya hesabından '128 milyar dolar'ın 36 milyar doları ile altın ithal edildiğini ifade eden Canikli, özel sektörün 43 milyar dolarlık yurtdışına olan döviz borcunu ödediğini, yabancı portföy yatırımcının ise 12 milyar doları satın alarak yurt dışına çıkardığını söyledi...

Canikli'nin bu ifadeleri akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin iki ayrı grup toplantısında yaptığı iki farklı açıklamayı getirirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut'un dövizde son yaşanan fırlama sonrası yaptığı açıklamalarla örtüşmediği görüldü...

24 ŞUBAT: SALGINDA KULLANDIK

Erdoğan, 24 Şubat'ta yaptığı açıklamada "128 milyar doları salgında kullandık" diyerek paranın oraya harcandığını söylemişti.

10 MART: PARA MERKEZ BANKASI'NDA

Erdoğan, bu defa 10 Mart'taki grup toplantısında konuya tekrar değinirken "Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir" ifadelerini kullanmıştı.