Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Covid-19'la Mücadele Özel Oturumu'na bir video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun 21'inci yüzyılın en büyük küresel imtihanıyla karşı karşıya olduğunu, bu zorlu dönemi aşabilmenin anahtarının uluslararası işbirliği ve küresel dayanışmaya bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin salgının ilk günlerinden itibaren uluslararası toplumla işbirliği içinde hareket ettiğini belirten Erdoğan, “Bugüne kadar 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık” diye konuştu.

Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞÜKRANLARIMI İLETİYORUM"

Dünyanın aşı üretimi kapsamında gelen haberlere ümit bağladığının altını çizen Erdoğan, aşı çalışmalarında önemli bir başarıya imza atan, oturuma da çevrimiçi iştirak eden BionTech firmasının kurucuları Prof. Uğur Şahin'i ve Dr. Özlem Türeci'yi tebrik etti ve şöyle dedi:

* Türkiye olarak yürüttüğümüz 12'si Dünya Sağlık Örgütü listesinde bulunan 16 aşı çalışmasından birinin insan denemelerine başlanmasından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin öncülük ettiği çabalar neticesinde 2021 senesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' ilan edilmiştir. Bu kapsamda dünyanın dört bir yanında fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı iletiyorum. İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Dünya Sağlık Örgütü Coğrafi Ayrık Ofisi Eylül ayında İstanbul'da açılmıştır. Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütünün çalışmalarına verdiği desteğin tezahürü olan bu ofis, salgınla yürütülen çabaları güçlendirecektir.