Ziyarette konuşan Ahmet Davutoğlu "Fezlekeler gündeme getirilirken, parti kapatmaları tekrar gündeme getirilirken bütün siyaset alanını genişletmeye çalışanların omuz omuza vermesi lazım." dedi.

İkili görüşmenin ardından konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu şunları söyledi:

*Hayat son aylarda çok büyük bir hız kazandı. Maalesef niteliği de gittikçe bozulmaya yöneldi. Sayın Akşener'e kadınlar gününün olduğu bir hafta içinde insanlık onuruna da kadın onuruna da yakışmayan saldırılar yapılması siyasetin seviyesinin düştüğünün hazin bir göstergesiydi. 

*Hepimizin bu tür nezaketsizliklere açık net ve bir tavır sergilememiz lazım.

*Bu sessizlik, aslında sayın Cumhurbaşkanı ve iktidarın sessizliği, küçük ortağın da neredeyse teşvik eden tavrı yeni saldırılara zemin hazırlıyor. 

*Fezlekeler gündeme getirilirken, parti kapatmaları tekrar gündeme getirilirken bütün siyaset alanını genişletmeye çalışanların omuz omuza vermesi lazım. 

*Ekonomide herkes şu anda 128 milyar doları, Sayın Cumhurbaşkanı ilke kez damadını savunma ihtiyacı hissetti. Ekonomik tablonun göstergelerdeki görüntüsü açıktır. Ekonomi alanında da tablo hiç iç açıcı değil. Böyle bir dönemde karşılıklı istişare çok önemli.

BABACAN'DAN TEK ADAM VURGUSU

Davutoğlu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan DEVA lideri Ali Babacan ise şunları kaydetti;

*Bu ülkedeki varsa iyi gelişmeler bunu da tek bir kişiyle değerlendirmemiz lazım. Hatalar varsa onu da ağırlıklı olarak tek bir kişiyle değerlendirmemiz lazım. 

*Yıllarca yanlış politikalar sonucunda bu ülkenin MB rezervlerini siz eritin, hele hele 2018 Haziran'dan sonra cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hızla yılların alın terini çar-çur edin, sonra bir akraba bakanı ortadan yok edin, bir de MB başkanı değiştirerek yolunuza devam edin. Böyle bir şey yok! Çünkü Sayın Erdoğan o dönemde de işin başındaydı şimdi de başında.