Afgan ev sahibinin isteği üzerine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal evini boşaltmak zorunda kalmıştı.

Özdağ, Gültekin Uysal'ın sözlerini alıntılayarak "DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Afgan ev sahibi, "Afganistan’dan akrabam gelecek" diyerek evden çıkartmış. Konu ile ilgilenmezsen, Afgan’dan ev kiralarsan çıkarırlar. Yarın yurdumuzdan da çıkarmaya çalışacaklar!" dedi.

Gültekin Uysal ise bir yazılı açıklamada bulunarak Özdağ'a yanıt verdi.

'DARBECİNİN ÇOCUĞU...'

Uysal'ın ilgili açıklaması şu şekilde:

"Sayın Özdağ;

Umarım ’sahte kabadayılık’i in İçişleri Bakanlığı yerine şaşırıp Demokrat
Parti’yi hedefalmamışsınız ır!

Öncelikle'bir darbecinin çocuğu'olarak DEMOKRAT PARTİ’nin çocukluktan itibaren sizin ruhunuzda açtığı yarayı anlayabiliyorum.

Ayrıca sizin partiniz peydah olmadan ’Suriyeli sığınmacılar/Geçici Koruma Statüsündekiler’ meselesinde Demokrat Parti olarakTürk siyasetinde ilk defa bir’Göç Politikaları Başkanlı'ı'nı oluşturduğumuzu ve bu mesele ileilgili yine ilk defa siyasi/toplumsal arkındalığı artırmak için faaliyet yürüten Sayın IIay Aksoy'un ilgili Genel Başkan Yardımcısı olduğunu en iyi siz bilirsiniz!

Vesileyle yüzlerce kez;

1)Türk Vatandaşlığı Satılamaz!

2)Şam Rejimi ile diplomatik örüşmelere başlanmalı!

3)Akp’nin yanlış üstü Suriye olitikası’nm bir ’PKK Devletinin’ kurulmasına imkan verdiğini ve ’yüzyıllardır sıcak denizlere inme hayali olan’ Rusya'nın Surıye’de kalıcı/komşu bir güç haline geldiğini,

4) Her geçen saniye, dakika, saat, gün, hafta, ay, ıl Suriyeli Sığınmacılar sorununun demo ”ra de, ekonomij , toplumsal ve siyasi hayatta derin ve eri döndürü emez sonuçlar ürettiği ger eğinden hareketle 'Suriye ilerin Suriye’ye entegre edilmesi içın aci politika degişikligin gidilmesi gerektığini hem şahsi hem kurumsal olarak ifade ettik!

Tüm bu söz, politika ve faaliyetlerimiz ortadayken sataşmanızı anlıyorum:)

Son söz olarak, sizin yerinizde olsam Demokrat Parti mevzu bahis olunca boynumu büker mahcubiyet içersinde, sessizce kenarda görmesinler diye otururum!"

ÖZDAĞ'IN YANITI GECİKMEDİ

Twitter üzerinden Uysal'a cevap veren Özdağ'ın açıklaması:

"Gültekin benim yüksek lisans Öğrencim olarak başarılı değil ancak hiç olmazsa Nur talebesi sahte terbiyesi arkasına sığınan vasat bir çocuktun. Görüyorum ki siyaset seni terbiyesiz yapmış."