Channel 12 haber kanalının yayınladığı bir kayıtta, polisin, Netanyahu'nun eski müttefiki ve devlet tanığı olan Shlomo Filber'e ait bir telefonu dinlemeyi tartıştığı iddia ediliyor. Bir polis memuru, "Uygulamanın yüklenmesi yasa dışı gibi" diyor.

İddia, İsrailli yetkililerin kendi müfettişleri tarafından casus yazılımların uygunsuz kullanımına işaret eden kanıtlar bulmuş olabileceklerini kabul etmelerinden günler sonra ortaya çıktı.

‘ŞEFFAFLIK’ SÖZÜ

İletişim bakanlığının eski bir başkanı olan Filber, Netanyahu ile bir telekom grubu olan Bezeq'in kontrol sahibi hissedarı arasında, şirketin sahibi olduğu bir haber sitesinde Netanyahu'nun olumlu bir şekilde yer alması için iyilik alışverişinde bulunma planında arabuluculuk yapmakla suçlanıyor.

Polis, kayıt hakkında yorum yapmaktan kaçındı, ancak bir sözcü AFP’ye, İsrail polisinin başsavcı tarafından atanan soruşturma ekibiyle "tam ve şeffaf bir şekilde işbirliği yapacağını" söyledi.

12 yıl üst üste başbakanlık yaptıktan sonra Haziran ayında iktidarı kaybeden Netanyahu, 2019'da suçlandığı üç davada rüşvet, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlamalarını reddetti. (Guardian)