HDP'nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görüldü. Silah seslerini duyan etraftaki yurttaşlar panik yaşarken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı. Binanın yakınından geçen tramvay seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedilirken, bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Habertürk'ten Gülçin Hacıevliyagil'in haberine göre, bir kişi gözaltına alındı. Saldırıda bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi... 

Hayatını kaybeden kişinin parti çalışanı Deniz Poraz olduğu öğrenildi. 

Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. 

Gaziemir ilçesinde oturan O.G’nin 27 yaşında olduğu öğrenildi.

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şöyle: 
 
"İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır."

İzmir Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle oldu:

"İlimizde bugün saat 11.05 sıralarında, 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2'nci katındaki HDP İl binasına, sağlık çalışanıyken ayrılmış olan O.G. isimli kişi girerek, parti çalışanı D.P.'yi tabancayla ateş edip öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır"