Güney Kore Dışişleri Bakanı Chung Eui-yong, milletvekillerine tartışmalı toprakların Korece adını kullanarak, "Dokdo ile ilgili haksız fiillere müsamaha göstermeyeceğiz" diyerek, Hükümetin konuyla "mümkün olduğu kadar güçlü" ilgileneceğini sözlerine ekledi.

İKİ KÜÇÜK ADACIK

Uluslararası alanda Liancourt Kayalıkları ve Japonya'da Takeshima olarak bilinen Japonya Denizi'ndeki iki küçük ıssız adacık, fiilen Güney Kore tarafından küçük bir polis gücü aracılığıyla kontrol ediliyor. 

Tokyo, kayaların kendi bölgesi olduğunu iddia ediyor. Güney Koreli politikacılar, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın web sitesinde görüntülenen Olimpiyat meşalesinin resmi haritasında adacıkların Japonya'nın bir parçası olarak resmedildiği konusunda şikayetlerini dile getirdiler.

ESKİ BAŞBAKANLAR: HARİTA DEĞİŞMEZSE BOYKOT KAÇINILMAZ

Güney Kore eski başbakanı Chung Sye-kyn, Facebook'ta Tokyo'nun adacıkları Olimpiyat haritasından kaldırması gerektiğini ve Seul’un olası bir boykotu da dahil olmak üzere sorunu çözmek için “tüm araçları” seferber etmesi gerektiğini yazdı. 

Eski başbakan, "Dokdo, devredilemez bir Kore toprağıdır" diye ekledi.

Güney Kore Ulusal Meclisi üyesi ve iktidardaki Demokrat Parti'nin eski lideri Lee Nak-yon, adacıkların olimpiyat haritasına dahil edilmesini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. 

Aynı zamanda eski bir Başbakan olan Lee, KBS haber kanalına göre Tokyo haritayı değiştirmeyi reddederse Seul’un Oyunları boykot etmesi gerektiğini söyledi.

(RT, Çeviri:Polemikhaber)