Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın 24 Şubat'ta Meclis'teki AK Parti grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf ettiği "Cibilliyetsiz, Yüzsüz, Karaktersiz" sözlerine, Kılıçdaroğlu avukatı Celal Çelik aracılığıyla 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevine ilişkin “üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getireceğine dair Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusu ve şerefi üzerine yemin eden, ne var ki yeminine hiçbir biçimde bağlı kalmayan ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren davalı Recep Tayyip Erdoğan,  bu kez AKP grup toplantısında yine ettiği yenimi çiğnemiştir” denildi.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik “Terör örgütleriyle kol kola olmak” sözleri de dava dilekçesinde, Gara operasyonuyla ilgili Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a sorduğu 5 soru ve yanıtlarına yer verildi. Dilekçede, Erdoğan’ın FETÖ ve PKK hakkındaki açıklamaları hatırlatılarak, “Elbette değinilen somut örnekler bunlarla sınırlı değildir. Benzer şekilde yüzlerce örneğin bulunduğunu belirtmek durumundayız. Değinilen bu gerçeklikler, terör örgütleri ve elebaşları ile pazarlık yapanların, onlarla el ele olanların kimler olduğunu ortaya koymaktadır” denildi.