Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanırken gündemi 'seçim Yasası' belirledi.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda AK Parti'nin Seçim Yasası’nda yapmayı planladığı değişiklikler görüşülürken “barajın yüzde 7’ye indirilmesi”, “ittifaklar için yüzde 14 barajının getirilmesi” yönündeki iddialar değerlendirildi.

"İKTİDAR GİDİCİDİR"

Daha önceki dönemlerde de seçim öncesi yapılan yasa değişikliklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu'nun, "Bir iktidar seçim yasalarıyla oynuyorsa gidicidir" yorumunda bulunduğu öğrenildi. 

HDP'Lİ VEKİLLERE FEZLEKE

Ayrıca HDP’li 9 milletvekili hakkında fezlekeler de gündeme gelirken “TBMM’ye gelmesi olası fezlekelerin içeriğinin görülmesi, buna göre bir değerlendirme yapılması” kararı alındığı belirtildi.

"MİLLETİN HAKKINI HUKUKUNU ARIYORUZ"

Öte yandan 'döviz rezervleri' polemiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ailem hedef alınıyor” ifadelerine yönelik, “Kimsenin ailesiyle uğraşmıyoruz. Milletin hakkını arıyoruz. Milletin 128 milyar dolarının hakkını ve hukukunu arıyoruz” yorumunu yaptığı öğrenildi.