Maltepe Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde unvanı “Rektör Danışmanı” olarak geçen Tayyip Tuna’nın “Öğrenci İlişkileri”nden sorumlu danışman olduğu görülüyor. Okulun zaten bir “Öğrenci İşleri” birimi bulunurken Tayyip Tuna’nın nasıl bir “Danışmanlık” verdiği ise meçhul.

AK Parti Çekmeköy İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Birim Başkanı olarak ilçe yöneticiliği yapan Tayyip Tuna’yı kendisine “Danışman” yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar da AK Parti’ye yakın tavırları ile biliniyor.

REKTÖR DEĞİL PARTİ MİLİTANI!

Rektör Karasar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın sosyal medyada başlattığı “Yeşil nokta” kampanyası sonrasında Twitter hesabının yanına yeşil nokta emojisini ilk yerleştiren rektör olmuştu.

Ayrıca Prof.Dr. Şahin Karasar Türkiye ile Hollanda arasında kriz yaşanmasına neden olan AK Parti’nin yurt dışı “Evet” kampanyası çalışmaları esnasında yaşanan skandallardan sonra Hollanda ile gerçekleştirilen tüm öğrenci değişimini durdurduğunu açıklamıştı.

CUMHUR İTTİFAKI DÖNEMİNDE KARDEŞLERE “ALLAH YÜRÜ YA KULUM!” DEDİ

Öte yandan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’ın kardeşi Prof.Dr. Hasan Ali Karasar da Kapadokya Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapmakta.

Kardeş Prof. Dr. Hasan Ali Karasar akademik camiadaki “En önemli milliyetçi akademisyenlerden” biri olarak nitelendirilirken ayrıca 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden İstanbul milletvekili adayı olmuştu.

YENİ REKTÖR DE AK PARTİ’DEN!

İsmini vermek istemeyen Maltepe Üniversitesi’nde çalışan bir haber kaynağımızın verdiği bilgiye göre Temmuz ayında rektörlük görevi sona erecek olan Şahin Karasar’ın yerine yeni rektör olarak halen Maltepe üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Edibe Sözen gelecek. Sözen, 2006 ila 2009 yılları arasında AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı olarak aktif siyasi hayata katıldı. AK Parti’den, 2007 Genel Seçimlerinde 23.Dönem İstanbul milletvekili seçildi. Yine 2006-2017 yılları arasında AK Parti MKYK’sında siyasi çalışmalarına devam etti. Son olarak 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Maltepe Belediye Başkan adayı olmuş ancak CHP’li Ali Kılıç’ın karşısında 10 puan farkla geri kalarak seçilemedi. 

ÜÇ İSİM DE SİVASLI 

Ve büyük bir tesadüf eseri Şahin Karasar da, Edibe Sözen de, Tayyip Tuna da Sivaslı ve militan düzeyde AK Partili…