Polemik Haber / ÖZEL

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat'ın, önceki gün Kızılcaköy’de jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına tepki gösteren köylüler ile "Bir şey olmaz yaa, biber gazından ne olacak? Farz et ki ben yaptırdım" konuşmaları sosyal medyada yayılarak tepkilere neden olmuştu. Tepkiler üzerine Mustafa Arat Polemikhaber.com'a açıklamalarda bulundu.

Köydeki kadınlarla uzun süreli bir diyalog gerçekleştirdiğini söyleyen Arat, videonun başının ve sonunun  kesilerek, bir takım gruplar tarafından çarpıtıldığını ifade etti. Vali Yardımcısı Arat, "Sabah jandarma biber gazı kullanmış, Biz zaten kullanılmasını istemedik, öyle bir talimat vermedik. Ben orada ortamı yumuşatmak için o cümleyi kurdum. O konuşmadan sonra köye gittim o kadınlarla sohbet ettik, bana 'evimizde rahat uyuyacağız' deyip defalarca teşekkür ettiler. Benim üzerimden hükümeti vurmak istiyorlar ama siyaset yapacaklarsa kamu görevlileri üzerinden siyaset yapmasınlar. Ben yanlış bir şey yapmadım." dedi. 

"SUÇU ÜSTLENDİM"

Mustafa Hulusi Arat, Jandarmaya biber gazı talimatı vermediklerinin altını çizerek, "Orada bir sürü insan vardı. Saatlerce süren bir diyalog oldu. Sabah jandarma biber gazı kullanmış, biz zaten kullanılmasını istemedik, öyle bir talimat vermedik. Orada bir kadın biber gazı sıkıldığından dolayı sitem etti. Ben de o ara havayı yumuşatmak için, ya ben de biber gazı yedim bir şey olmuyor diyerek 'bazen bir çocuk düşer dizi kanar ve bir şey olmaz sen aslan gibisin dersin ya' ben de bu çerçevede ortamı yumuşatmaya çalıştım. Oradan bir kadın ‘jandarma gelsin, özür dilesin’ falan dedi. Orada güvenlik kollarıyla halkı 'gel buraya özür dile' diye karşı karşıya mı getirelim? Bunlar uygun şeyler değil. Bu yüzden ben de dedim ki farz et ki “ben talimat verdim” dedim ve özür diledim, suçu üstlendim. Biz orada uzun süreli bir diyalog sürdürdük ancak konuşmanın yarısını kesip çarpıtarak verdiler." diye belirtti. 

"KÖYLÜLER BANA DEFALARCA TEŞEKKÜR ETTİ"

Olayı çarpıtma olarak tanımlayan ve bir takım provokatörler tarafından yapıldığını öne süren Arat, "O diyalogdan sonra köye de gittim. Köyde onların çadırında da oturduk, sohbet ettik, bana mandalina ikram ettiler, defalarca teşekkür ettiler. Havayı yumuşattık, herkes memnun oldu. Tabi bir sorunun çıkmaması bazılarını rahatsız ediyor. Bazı gruplar sorun çıksın, çatışma olsun, halkla jandarma karşı karşıya gelsin istiyorlar. Devlet üzerinden polemik yapıp, olmayan bir şeyi oldurmaya çalışıyorlar. Ancak bu çabaları ellerinde patladı. İstediklerini elde edemediler. Orada köylüyü vurun kırın dağıtın deseydim bize malzeme çıkardın diye bana teşekkür ederlerdi. Benim için önemeli olan Kızılcaköy halkının ne dediğidir. Oradaki kadınlar bana 'evimizde rahat yatacağız' dediler. Başkasının ne dediği beni ilgilendirmiyor. O insanlar benden memnun, kimsenin burnunu kanatmadık, onların istediğini yaptık.  Polis, jandarma istemiyoruz dediler biz de dediklerini yaptık." diye konuştu. 

"İZMİRLİ BİR AKTİVİST"

Vali yardımcısı Arat, "Ayrıca bu olayın ertesi günü Aydın'daki yerel basına baktım. Hepsi haberi çarpıtmadan olduğu gibi vermiş. İzmirli biri var, kendisi de örgütlü galiba… Kimin için çalıştığını bilmiyorum, daha önce de benzer faaliyetlerde bulunmuş aktivist biri ve onun köpürtmesiyle olay çarpıtıldı. Videonun başını sonunu kesmiş vermiş." sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Polemik Haber