Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayında yüzde 14'e çektiği faiz kararını  değiştirmedi. Siyasiler konulya ilgili kendi twitter hesaplarında açıklamalarda bulundular.     CHP sözcüsü Faik Öztrak, benzin zamlarından bahsederken CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil ise Nass politikasını eleştirdi.

BENZİNE ZAM 

CHP parti sözcüsü Faik Öztrak benzin zamlarına ilişkin konuştu "Faiz düştü, enflasyon da düştü, düşüyor diyen  bugün de benzinin litresine 46 kuruş zam yaptı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94. CHP Adana Milletvekili ise "Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu. Sabit olunca nass olmuyor mu?"  ifadesinde bulundu.

NASS POLİTİKASI RAFA KALKTI

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen "Merkez Bankası, politika faizini %14'te sabit tuttu. Sözde dolar düşüyor, faizler sabit kalıyor ama gıda ürünlerine, akaryakıta, elektriğe ve doğalgaza gelen zam rekor kırıyor! Bakan Nebati'nin gözleri ışıldıyor ama vatandaşın soğuktan ve açlıktan gözündeki fer gitti!" açıklamalarında bulunurken,  

BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil resmi twitter hesabından "Faizler sabit tutuldu. Nas out Faiz in" ifadelerini kulladı.