AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer kentteki koronavirüs vaka sayıları ve üniversite öğrencilerinin barınma sorununa ilişkin konuştu.

Tamer'e açıkta kalan öğrencinin olmadığını savunurken 1 milyon yatak kapasitesinin 8 milyon öğrenciye yettiğini savundu. Tamer'in sağlamasına göre barınma sorunu olmayan öğrencilerin 8'i tek yatağı paylaşıyor. Sadece üniversiteye yeni başlayan öğrenciler hesaplandığında ise 4 kişiye 1 yatak düşüyor.

Tamer, iddiasını şu cümlelerle ifade etti:

"Üniversitelerimiz açıldı. Ortada bir KYK yurt problemlerinin olduğu ifade ediliyor. Tamamen provokasyon. Hiçbir ilimizde, hiçbir öğrencimiz açıkta değil. Altını çizerek belirtiyorum. 2002 yılında geldiğimizde 175 bin yurt yatağı varken şimdi bu oranlar 1 milyonun üzerine çıktı. El insaf, 5 yıldızlı otel konumundaki kredi ve yurtlar kurumu son derece mükemmel şekilde devam ediyor."

'KAYBETTİĞİMİZ HASTALAR İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL'

Tamer; Kayseri’nin koronavirüs vaka sayılarında Türkiye’de en yüksek illerden bir tanesi olduğunu söyleyerek; "Kayseri yine ilk 5’i bırakmıyor. Bu hepimizin ayıbı diye düşünüyorum. Hastanelerdeki doluluk oranlarımız maalesef yüksek, şuanda yüzde 85. Yoğun bakımlarımızın doluluk oranı yüzde 60 civarına düştü. Entübe olan hasta sayılarımız yüksek, zaten kaybettiğimiz hastaları da biliyorsunuz istediğimiz seviyede değil" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın nöbetçi vekil uygulamasında bu haftaki nöbetçi vekil olan Milletvekili İsmail Tamer, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Tamer; "Meclis kapandıktan sonra yoğun tempolu bir şekilde sahaya indik. AK Parti olarak hiçbir zaman seçime göre çalışmadık, her zaman halkın arasında olduk. Bu yaz da tüm ilçelerdeki mahallelerimizi ziyaret ettik. Genel anlamda baktığımızda köylerimizi yaşanabilir hale getirdik" dedi.

'PROVOKASYON VAR'

Öğrenci yurtlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tamer; "Üniversitelerimiz açıldı. Ortada bir KYK yurt problemlerinin olduğu ifade ediliyor. Tamamen provokasyon. Hiçbir ilimizde, hiçbir öğrencimiz açıkta değil. Altını çizerek belirtiyorum. 2002 yılında geldiğimizde 175 bin yurt yatağı varken şimdi bu oranlar 1 milyonun üzerine çıktı. El insaf, 5 yıldızlı otel konumundaki kredi ve yurtlar kurumu son derece mükemmel şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kira ve etiket fiyatlarının normal olmadığını da sözlerine ekleyen AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer; "Ev kiralarımız artmıştır. Bu olabilecek bir şey değil. Zaman zaman esnaflarımızdan şikayetler geliyor etiket fiyatlarının kontrolsüz şekilde arttığı söyleniyor. Bununla ilgili tedbirler var. Eğer devletin anında her alışveriş merkezlerini denetlemesi zor. O yüzden vatandaş bizi uyarsın, biz de tedbirlerimizi alalım" şeklinde sözlerini tamamladı.