Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul'da 2021 Bütçe Görüşmeleri devam ediyor.

* Görüşmelerde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Eyüp Özsoy, ''Bu bütçede elbette kadınlar var. Fakat bir kadın taciz ve tecavüze uğradığında sessiz kalan, üstünü örtmeye çalışan, hatta ‘olabilir böyle şeyler’ diyecek kadar ahlaksız zihniyetler bu bütçede yok'' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Mv. Saliha Sera Kadıgil Sütlü

* Bunun üzerine, CHP sıralarından tepkiler geldi ve bir kadın milletvekiline yönelik bu tür sözlerin söyleyemeyeceği belirtildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel

ÖZEL'DEN ÖZSOY'A YANIT GELDİ

* CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz alarak Özsoy’a, CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in, ''Elbette olur; bu kadar eğitimsizliğin, bu kadar sıkıntının, bu kadar kötü politikanın olduğu yerde CHP’de de olur, AK Parti’de de olur. Önemli olan hep birlikte mücadele etmektir ve biz bu konuda tavizsiziz. Herkesin öyle olması lazım” dediği konuşmasının ilk cümlesini aldığını belirterek, bir kadın milletvekiline yönelik bu sözlerin, “yiğitliğe de adını aldığı ilçenin yetiştirdiği bir evlada sığmayacağını” dediğini hatırlattı.

AK Parti Mv. Eyüp Özsoy

ÖZSOY: İSİM VERMEDİM

Tartışmanın ardından kürsüye çıkan Özsoy, isim vermediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“* Hayretler içindeyim. Çünkü burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı geliyor, bakanlar geliyor, ‘öyle konuşamazsın’ diyorlar. Biz çıkıp konuşuruz yine, ‘böyle konuşamazsın’ deniliyor. Siz her şeyi çıkıp söyleyeceksiniz, her türlü hakareti edeceksiniz… Hiçbir konuşmamda isim vermedim”

HDP’Lİ BEŞTAŞ'TAN DA TEPKİ GELDİ

* Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Özsoy’un konuşmasının TBMM İçtüzüğünü 67’nci maddesine aykırı olduğunu, Başkanlık Divanınca uyarılması gerektiğini söyleyerek, “Öznesi varsa çıksın söylesin ama temiz dille söylesin” diye konuştu.

ÖZSOY’A UYARI CEZASI VERİLDİ

* TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Eyüp Özsoy’a, sükunet ve çalışma düzenini bozması nedeniyle TBMM İçtüzüğüne göre uyarı cezası verdi, bütün milletvekillerini, içtüzüğe uymaya, kaba ve yaralayıcı bir dil kullanmamaya çağırdı.