Güney Koreli yetkililer, Güney Koreli ve Japon sahil güvenlik gemileri ve uçaklarının yanı sıra iki ticari kargo gemisinin kayıp 10 mürettebatı aramaya devam ettiğini, ancak çabaların şiddetli rüzgarlar ve dalgalar nedeniyle yavaşladığını söyledi.

6.551 tonluk Jin Tan, saat 23:15 civarında bir imdat çağrısı gönderdikten yaklaşık üç buçuk saat sonra battı. Japonya Sahil Güvenlik Sözcüsü Shinya Kitahara, geminin Japonya denizlerinde olduğunu söyledi.

NEDENİ BİLİNMİYOR

Hong Kong tescilli ve kereste taşıyan gemi, Japonya'nın Nagasaki kentinin yaklaşık 160 kilometre güneybatısında ve Güney Kore'nin Jeju adasının yaklaşık 150 kilometre güneyinde battı.

Jeju adası sahil güvenlik yetkilileri, kaptanın en son saat 02:41 civarında bir uydu telefonu aracılığıyla sahil güvenlikle iletişim kurduğunu ve mürettebatın gemiyi batmadan dakikalar önce terk edeceğini söyledi.

En az dört mürettebatın kurtarıldığını doğrulayan Kitahara, geminin batma nedeninin henüz bilinmediğini ve başka bir gemiyle çarpıştığına dair herhangi bir işaret bulunmadığını söyledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER