Başkan Biden, “Hala Covid-19 ile ilgili bir sorunumuz var. Hala üzerinde çok çalışıyoruz. Ama salgın bitti. Dikkat ederseniz kimse maske takmıyor. Herkes oldukça iyi durumda görünüyor. Ve bu yüzden durumun değiştiğini düşünüyorum" dedi. 

‘TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ’

Geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü, haftalık ölümlerin Mart 2020'den bu yana en düşük seviyede olduğunu açıkladıktan sonra pandeminin sonunun “görüldüğünü” ilan etti. Bununla birlikte, corona virüsün hala “akut küresel bir acil durum” oluşturduğu konusunda uyardı ve 2022'nin ilk sekiz ayında 1 milyondan fazla insanın Covid-19'dan öldüğünü vurguladı.

400’DEN AŞAĞI İNMİYOR

ABD'de pandeminin bilançosu, Biden'ın döneminin başından beri günde 3 binden fazla Amerikalı'nın öldüğü zamandan bu yana, gelişmiş bakım, ilaçlar ve aşılar daha yaygın hale geldikçe önemli ölçüde azaldı. Ancak ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ABD'de günde yaklaşık 400 kişi corona virüs nedeniyle ölmeye devam ediyor.

Biden, Temmuz ayında geçirdiği Covid-19 nedeniyle iki haftadan fazla süren karantinaya girdi. Karısı Jill Biden, virüse Ağustos ayında yakalandı. Biden, hafif vakaların, başkanlığı sırasında bakımdaki gelişmelerin bir kanıtı olduğunu söyledi. Biden, sonbaharda olası bir vaka artışına hazırlanmak için Kongre'den 22.4 milyar dolar daha fon istedi. (Guardian)