Sosyal medyadan yayınladığı video ile yaklaşan seçim öncesi İstanbul'da mahalle mahalle dolaştığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, muhalefete seslenerek "Bütün muhalif partilere başta kendi partime seslenmek istiyorum işinizi gücünüzü bırakın. Sahada olun, sokakta olun. Adeta trafik polisi gibi. Herkes sizi görebilsin. Görünür hale gelin. Çünkü bu seçim, son seçim" dedi.

CHP'li Tekin'in paylaşımı şu şekilde:

"Evet bugün yine bir sahada olacağız. Bugün Somalı mahallesine gideceğiz. Somalı mahallesi deyince tabii çokça gazeteci, televizyoncu, yazar, çizer çok farkında değil, farkında olmayabilir. Bir zamanlar ben Filistin mahallesi, Afgan Mahallesi dediğimde bir kısım sözde gazeteciler, yazarlar benimle dalga geçmişlerdi, yazı yazmışlardı. Utanmadılar, arlanmadılar. Inşallah bir gün onlar imkanlarını olanakları olursa onları da o mahallelere götüreceğim. Bugün de Somalı mahallesinde olacağız.

İstanbul'daki bütün mahallelere arkadaşlarımızla dolaştık. Dolaşmaya devam ediyoruz. Çok büyük sorun var. Çok büyük sıkıntı var. Yoksulluk var. Sefalet var. İşsizlik var. Intihar var. Kayıp çocuklar var. Ve uyuşturucu var. Daha sayabileceğim binlerce sorun var. Bütün bu sorunlara rağmen iktidar mensuplarının mahallelerde, sokaklarda dolaşması gerçekten kanıma dokunuyor. Bütün muhalif partilere başta kendi partime seslenmek istiyorum işinizi gücünüzü bırakın. Sahada olun, sokakta olun. Adeta trafik polisi gibi. Herkes sizi görebilsin. Görünür hale gelin. Çünkü bu seçim, son seçim.

Ya bu rejimi değiştireceğiz ya bu rejimin bize topluma dayatmış olduğu bu sistemi değiştireceğiz ya da bu sisteme bu rejime biz teslim olacağız, asla teslim olmayacağız milletimiz hazır heyecanla sandığı bekliyor. 

Hani bir deyim var ya, kurt yediği ayazı unutmaz. Vatandaşımızın yediği bu sorunlar, sıkıntılar, sorunlar bir şeker düşünün. Bir kilo şekerin otuz lira. Acı tuzun on beş lira olabileceğini kim düşünürdü? Hani rahmetlik mahsuni şerif der ya? Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Soğanın on beş TL olduğu bir ülkede muhalefetin yüzde yetmişlere vurması lazım. Gel gelin güç birliği yapalım. Ülkemize demokrasi ve özgürlük getirelim" ifadelerini kullandı.

POLEMİK HABER/ EFE ÇOKİŞLER