Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash Haber’e yüzde 3 para ve 3 kez program durdurma; HaberTürk’e de yüzde 3 para cezası verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Flash Haber’e ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın açıklamalarını gerekçe göstererek oy çokluğuyla yüzde 3 para ve 3 kez program durdurma; HaberTürk’e ise Fatih Altaylı’nın ‘depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği’ açıklamaları nedeniyle yüzde 3 para cezası verildiğini açıkladı.

'İKTİDARI ELEŞTİRMEK SUÇ OLDU'

İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Flash Haberi'in cezayı müeyyidesini, "İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın depremdeki sorumluluklarından "takdiri ilahi" diyerek kaçan yöneticilere ve Diyanet Başkanlığı'nın gerçek kimliğinden saptığına yönelik eleştirileri nedeniyle Flash Haber’e %3 para ile 3 kez de program durdurma cezası verildi.Karar oyçokluğuyla alındı" sözleriyle duyrudu.

HaberTürk'e kesilen ceza gerekçesi ise, "RTÜK Fatih Altaylı’nın depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği açıklamaları nedeniyle de Habertük’e % 3 idari para cezası kararı aldı.
Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu.." sözleriyle aktarıldı.