Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde insan hakları ihlallerine karşı durulması gerektiğine dikkati çekerek "Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırılar, yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var

'TÜM İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİNE BÜYÜK BİR DARBE'

Dışişleri Bakanlığı, Fidan'ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne ilişkin yazılı mesajını paylaştı. Fidan, "Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırılar, yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurmaktadır. Yaşanan dramın şimdiye kadar durdurulamaması, uluslararası sistemin zafiyetini gözler önüne sermektedir" dedi ve şöyle devam etti:

"Türkiye, Filistin halkına yönelik bu katliamların durdurulması, Filistin halkının ihtiyaçlarının giderilmesi, başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız ve egemen Filistin devletinin 1967 sınırları temelinde hayat bulması için uluslararası toplumun insan haysiyetine değer veren, vicdan ve ahlak sahibi tüm üyeleriyle birlikte çalışmaya devam edecektir."