Hakkari’de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti, 95 bin 600 oyla yüzde 62,47; AK Parti, 31 bin 537 oyla yüzde 20,59; CHP, 11 bin 86 oyla yüzde 7,24 aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Yeşil Sol Parti’nin 3 adayı da meclise gitmeye hak kazanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 72,32, Recep Tayyip Erdoğan 24,64, Sinan Oğan ise 2,74 oy aldı.

AK PARTİ SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

Artıgerçek'ten Şenol Bali'nin haberine göre, AK Parti’ye 1978 gümrükten oy gelirken Yeşil Sol Parti’ye 438 oy eklendi. Yeşil Sol Parti’nin 3. Adayı 2698 oy farkla seçildi. Ancak AK Parti İl Başkanlığı, yaptığı açıklama ile seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, "Seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde çok sayıda sandıkta blok halinde oy kullanıldığı, sandığa gitmeyen seçmenler yerine oy kullanıldığı, sandık sayım, döküm tutanaklarının sisteme hatalı girilerek maddi hatalar yapıldığı, gizli oy kullanma ilkesine uyulmadığı, geçersiz oyların olağan dışı bir yoğunlukta olduğu ve bunlar gibi birçok usulsüzlük yapıldığından dolayı süresi içinde seçim sonuçlarına itirazlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

DERECİK İTİRAZI HALA DEĞERLENDİRİLİYOR

Kent geneli için yapılan bu itiraz, YSK tarafından oy birliğiyle ret edildi. YSK, Derecik ilçesindeki oyların yeniden sayılmasına dönük itirazı ise hala değerlendiriliyor. Derecik, AKP’nin destek aldığı ve milletvekili yarışını yüzde 56 oyla tamamladığı ilçesi.

AK PARTİ ADAYI VALİ İLE GÖRÜŞTÜ İDDASI

İtirazların yanı sıra geçtiğimiz gün, AK Parti birinci sıra adayı Abdulmuttalip Özbek’in kent valisiyle özel bir görüşme gerçekleştirdiği iddiası söz konusu olmuştu. Yeşil Sol Parti, bu iddialardan sonra kentte ‘Demokrasi’ nöbetine başladıklarını bildirdi. Konuyla ilgili, HDP Hakkâri İl Örgütü binasında, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütlerinin katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi ve nöbetin sahiplenmesi çağrısı yapıldı.

'KAPALI KAPILAR ARKASINDA NE KONUŞULDUĞUNU BİLMİYORUZ'

Bugün ise aralarında Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP gibi siyasi partiler ile baro gibi STK’ların olduğu kalabalık bir heyet Hakkâri Valiliği önünde bir basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan HDP yöneticisi Kadri Şahin, yapılan itirazların hukuki bir gerekçesinin olmadığını vurguladı.

Yapılan itirazları ve kentte yaşananları Artı Gerçek’e değerlendiren resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Öznur Bartın, yapılan itirazların YSK tarafından ret edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Süreci yakından takip edeceklerini belirten Bartın, şunları söyledi: “Hiçbir gerekçe olmaksızın tüm sandıklar için itirazları oldu. YSK hepsi için ret verdi. Yeniden sayılan sandık yok. Derecik ilçesi ile ilgili verilecek kararı bekliyoruz. Demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Temkinliyiz açıkçası. 2018 yılında da benzer bir süreç yaşanmıştı. Aldığımız duyuma göre AKP’nin adayı hem vali ile hem de Emniyet Müdürü gibi kurum amirleriyle bir görüşme sağlanmış. Kapalı kapılar ardından ne konuşuldu bilmiyoruz. Yapılan itirazların ret edilmesi önemli ama süreci takip edeceğiz."