Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca sahaya girmiş ve Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. 

Galatasaray'dan Mertens kararı Galatasaray'dan Mertens kararı

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, olaylı maçta yaşananları Hürriyet'e anlattı.

Emre Belözoğlu'nun durumu provoke ettiğini söyleyen Halil Umut Meler şöyle konuştu:

"Maçtan sonra düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi."

Halil Umut Meler "Emre Belözoğlu mu provoke etti?" sorusuna ise "Evet bu alenen gözüken bir şey. Maç içerisinde desin ki ‘Bana bu hatayı yaptın, ben senin yüzünden gol yedim.’ Yok. Ankaragücü Spor Kulübü ya da taraftarlarının da bir şeyi yok. Normal bir aksiyonu var. Ya bunu öncesinde planladı. Çünkü biliyorsunuz 2018 yılında benimle ilgili şahsi bir görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum ben de şu an." cevabını verdi.