Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti liderinin masayı terk etmesi ve iki belediye başkanına çağrıda bulunarak aday olmalarını ancak başkanlara yapılan çağrı karşılık bulmadığını bunun üzerine İYİ Parti cephesinde yeni bir iddiayı gündeme getirdi. 

HANDE FIRAT: AKŞENER'İN PLANI HAZIR! 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kameralar karşısında yaptığı açıklamada ağır sözlerle hedef aldığı Altılı Masa'dan kalkması sonrasında yeni hamlenin ne olacağı merak konusu olmuştu. Akşener'in adaylık önerdiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun bunu kabul etmemesi durumunda Akşener’in planının hazır olduğunu dile getirdi.

'BİR KADIN OLARAK O ZAMAN BEN ADAY OLAYIM DİYECEK' 

Fırat, 'Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım diyecek' iddiasında bulundu.

'Akşener, zaten partisinin yetkili kurullarından Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasının çıkmayacağını biliyordu' diyen Fırat, Akşener’in planını aktarırken şöyle yazdı:

'ÇAĞRIYI, İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞA SICAK BAKMADIĞINI BİLEREK YAPTI' 

- Akşener, kimilerinin iddiasına göre 'oğlum' diye hitap ettiği Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a aynı anda çağrıda bulundu.

 - İmamoğlu’nun bu adaylığa ve çağrıya çok sıcak bakmadığını da bilerek yaptı.

 - Bu satırların yazıldığı dakikalarda İmamoğlu’ndan özel bir açıklama gelmemişti.

Hande Fırat, Akşener’in 'Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım” demeye hazırlandığını öne sürdü.