Hatay Akademi Orkestrası, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkıma uğrayan kent için gerçekleştirdiği dayanışma konserlerini sürdürüyor. Orkestra, Aşık Veysel'in 50. ölüm yıldönümü olan 3 Haziran Cumartesi günü Ankara Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde konser verecek.

Hatay Akademi Orkestrası, 3 Haziran Cumartesi günü Aşık Veysel'in 50. ölüm yıldönümünde Ankara'da sahne alacak. 

Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’da 7 Eylül 2019’da Şef Ali Uğur öncülüğünde müzik öğretmenleri ve profesyonel müzisyenlerle kurulan Hatay Akademi Orkestrası, Bertolt Brecht'in "Karanlık zamanlarda şarkılar da söylenecek mi? Elbette söylenecek belgeleyen kara günleri" şiarıyla dayanışma konserlerine devam ediyor.

6 Şubat depreminin ardından 4 üyesini kaybeden orkestra, yaşanan bu acıya müzikleriyle işaret edip bununla birlikte doğacak yeni yaşama, umuda işaret etmek istiyor.

SEVGİ BU TOPRAKLARA TEKRAR SERİLECEK

Depremin ardından ilk kez 1 Nisan’da bir araya gelen orkestra ilk konserini İstanbul’da gerçekleştirdi. Düzenlenen her dayanışma konseriyle hem gündemi hem de hafızayı taze tutmak isteyen Hatay Akademi Orkestrası bu topraklardan aldıkları umudu, mutluluğu, kültürü, ekmeği, sevgiyi bir ipek böceği gibi sanat kozalarında tekrar işleyip yine bu topraklara serpmek istiyor.

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölümünün 50. yılı sebebiyle onun hayatını anlatan anlatımlı senfonik konser programı şu şekilde:

DOĞUM - KADER - ÇARESİZLİK

1.Ouverture

2.Genç Yaşımda Felek Vurdu Başıma

3.Felek

4.Bir Kökte Uzamış Sarmaşık Gibi

AŞK ( DÜNYEVİ - İLAHİ – DOĞA )

5.Güzelliğin On Para Etmez

6.Bir Seher Vaktinde Gençlik Çağımda

TABİAT VE İNSAN

7.Kara Toprak

8.Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse

YAŞAM - ÖLÜM

9.Uzun İnce Bir Yoldayım

10.Gelmez Yola Gidiyorum

ÖLÜMSÜZLÜK - SONSUZ VAROLUŞ

11.Dostlar Beni Hatırlasın

(Birgün Gazetesi)