Hatay Defne'de Kahramanmaraş depremi sonrası yıkılan Kartopu Apartmanın da 20 kişi hayatını kaybetmişti. Kartopu Apartman'ının fen işleri sorumlusu olan Murat Göksel Dalkılıç Tacikistan'a kaçtı. Tacikistan’da görevliler tarafından uçaktan indirilmeden Türkiye’ye geri gönderilen Dalkılıç İstanbul Havalimanı’nda bu sabah gözaltına alındı. Emniyete götürülen Dalkılıç işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklanma kararı verildi.

UÇAKTAN İNDİRİLMEDEN GERİ GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkılan binalar ile alakalı soruşturmalar devam ediyor. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturması kapsamında Belen ilçesinde yıkılan ve 20 kişinin öldüğü Kartopu Apartmanı sorumluları hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Apartmanın fen işleri sorumlusu Murat Göksel Dalkılıç, hakkında yakalama kararı çıkmadan önce 01.03.2023 tarihinde saat 18.25'te hareket eden uçakla Tacikistan’a kaçtı. Emniyet’in Tacikistan ile iletişime geçmesi üzerine Dalkılıç, uçaktan indirilmeden İstanbul’a geri gönderildi ve bu sabah 6.30’da İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Silivri Cezaevine gönderilen Murat Göksel Dalkılıç “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.