Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen ve yaklaşık 11 ili etkileyen 2 depremin ardından bölgeye yardım faaliyetleri sürüyor. Depremin 26. gününde kamuoyuna depremin en ağır geçtiği yerlerden olan Hatay'da 'içme suyu krizi' yaşandığına dair haberler yansımıştı. Valilik, 'Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır' diye açıklama yaptı.

Hatay Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu ve en büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan kentte, temiz içme suyuna erişimde sorun yaşandığına dair sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

'ŞEBEKE SUYUNUN KULLANILMASINDA BİR SORUN YOK' 

Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızalarının giderildiği belirtilen açıklamada, 'Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır' denildi.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir.

Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.