81 ilden gelen hayvan hakları savunucuları Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Anıt Park’ta gerçekleşen “Büyük Ankara Buluşması”nda bir araya geldi. Birçok sivil toplum örgütünün desteklediği buluşmada bir hayvansever, farkındalık yaratmak için köpek maskesi giyerek kafese girdi.

'SÜRGÜNE, ESARETE HAYIR'

Buluşmada, “Ta Urla’dan geldik”, “Tanrı köpeksiz sokak yaratmayı bilmiyor mu?”, “Dev barınaklara, sürgüne, esarete hayır” ve “Kürekle değil, yürekle geliyoruz” pankartları dikkat çekti.

Mitinge katılan kurumlar adına ortak açıklama yapan Haydar Özkan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yerel yönetimlere hayvan barınağı için ormanlık alanlarda yer tahsis edileceği yönündeki açıklamasına karşı çıktı.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR KISIRLAŞTIRMA'

Özkan, bu alanların hayvan sayısında patlamaya ve yeni hayvan katliamlarına neden olacağını vurguladı. Bin 389 belediyenin bin 200’ünde bakımevinin olmadığını ve kısırlaştırma yapılmadığını belirten Özkan, tek çözümün sürdürülebilir kısırlaştırma olduğunu kaydetti.

“Kürekli eller kırılsın” sloganı atılan mitinge CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Müzisyen Cüneyt Özgür de “Kürekle değil yürekle” ve “Bize emanet onlar” adlı şarkıları seslendirirken, 4 Şubat’ta hayvan barınaklarının önünde sembolik olarak ateş yakacaklarını ve kötü koşulları protesto edeceklerini açıkladı.(Cumhuriyet)