'SALGIN HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARILIYOR'

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, "çadırların kurulduğu yerlerde kullanım suyu yok, duş yok" diyen Pekgözegü, "bu durum da salgın hastalıklara davetiye çıkarmaktadır" ifadelerini kullandı.

1999 MARMARA DEPREMİNİ HATIRLATTI

Pekgözegü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilde çok büyük tahribatlar yaratarak milyonlarca insanı etkilediğini belirtti. 1999 Marmara depreminden ders alınmadığını ileri süren Pekgözegü, "kentsel dönüşümler yapılacağı söylenmiş, deprem vergileri toplanmıştı. Bu depremde hiçbir şeyin yapılmadığı, hiçbir önlemin alınmadığı görüldü. Kentler bu depremde yıkıldı, binlerce insan orada enkaz altında yapayalnız bırakıldı" ifadesini kullandı.

'HALKIN ÇADIRA İHTİYACI VAR'

Pekgözegü, 3 haftadır deprem bölgesinde gönüllü faaliyetlerde bulunmak üzere yer aldığını belirterek, "ilk günlerde devlet yoktu. AFAD, Kızılay, arama kurtarma yoktu. Bugün de bir miktar var ama hiçbir şekilde yeterli düzeyde değil. Halkın çadıra ihtiyacı var. Evlerine giremiyorlar. Çadırların kurulduğu yerlerde kullanım suyu yok, duş yok. Bu durum da salgın hastalıklara davetiye çıkarmaktadır" dedi.

Pekgözegü, deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında havaya karışabilecek asbest için de sık sık sulama yapılması gerektiğine işaret etti.