HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adayı olarak ilan edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'BELİRLEYİCİ ROLÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ'

Buldan "Halklarımızın geleceği bizler için her türlü hesabın üzerindedir. Bizler HDP olarak şimdiye kadar nasıl bu ilkelerimiz doğrultusunda yol aldıysak, bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda belirleyici rolümüzü yerine getireceğiz. Tekçi, otoriter erkek egemen iktidarını kesinlikle göndereceğiz. Bu yolda hiç bir oyun, hiç bir hesap ve hiç bir provokasyon bizlere engel olamayacaktır” şeklinde konuştu.

'UMUDUN VE DEĞİŞİMİN ADRESİ OLMAYA DEVAM EDECEK'

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kutluyorum, adaylığı hayırlı olsun diyorum" değerlendirmesinde bulunan Buldan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için şöyle konuştu: 

"Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek, 3’üncü Yol’u daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek."