Cardiff City Stadı’nda oynanacak maç saat 22.45’te başlayacak. Müsabaka TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

Özgür Özel'den yıllar sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe'ye tebrik Özgür Özel'den yıllar sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe'ye tebrik

HEDEF GRUP LİDERLİĞİ

EURO 2024’e katılma hakkını son maçlar öncesinde elde eden A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında kaybetmemesi halinde grup lideri olarak Almanya’nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak. Milliler Galler’e kaybetmezse EURO 2024 kura çekiminde ikinci torbada yer alacak.

Son maçlar öncesinde Türkiye 16 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, sahasında Ermenistan’ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada bulunuyor. Galler ise 11 puan ile 3. sıraya sahip.

Ay-yıldızlı ekibe ikili averajda üstünlüğü bulunan Hırvatistan’ın grup liderliği için şansı sürüyor. Milli Takım, Galler’den alacağı puan ya da puanlarla, Hırvatistan-Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksınız grubu lider olarak tamamlamayı garantileyecek.

Grup ikinciliği için ise Hırvatistan ve Galler’in son maçlar öncesinde çekişmesi devam ediyor.

MONTELLA FARK YARATTI

Hazırlık maçında deplasmanda Almanya’yı 3-2 mağlup eden Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde oynadığı 3. maçtan da galibiyetle ayrıldı. A Milli Takım, Montella yönetiminde çıktığı 3 maçta 8 gol atarken kalesinde yalnızca 2 gol gördü.

İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı ilk maçta deplasmanda Hırvatistan’ı 1-0 mağlup eden milli takım, ikinci karşılaşmasında da Letonya’yı Konya’da 4-0’la geçti ve Türkiye, EURO 2024’e katılma hakkını elde etti.

Montella yönetiminde ilk golünü Almanya karşısında henüz mücadelenin 5. dakikasında kalesinde gören ay-yıldızlı ekip, zorlu maçı Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı’nın golleriyle kazanmayı başardı.

EURO 2024 ELEMELERİ D GRUBU PUAN DURUMU

1. Türkiye – 16 puan (7 maç)

2. Hırvatistan – 13 puan (7 maç)

3. Galler 11 puan (7 maç)

4. Ermenistan 8 puan (7 maç)

5. Letonya – 3 puan (8 maç)