Alkole karşı yasalarını bir süredir gevşeten Dubai yönetimi, Ramazan ayında alkol satışına izin veriyor. Bu son hamlenin, komşulardan gelen rekabet karşısında şehri yabancılar için daha çekici hale getirme girişimi olduğu düşünülüyor.

‘KAPSAYICI YAKLAŞIM’

Dubai'de alkol dağıtımı yapan iki şirket, Maritime and Mercantile International (MMI) ve African & Eastern, vergi indirimini tüketicilere yansıtacaklarını söyledi. MMI Sözcüsü Tyrone Reid, "Dubai'deki operasyonlarımıza 100 yılı aşkın bir süre önce başladığımızdan beri, emirliğin yaklaşımı herkes için dinamik, hassas ve kapsayıcı olmaya devam etti" dedi.

Reid, "Yakın zamanda güncellenen bu düzenlemeler, Dubai ve BAE'de alkollü içeceklerin güvenli ve sorumlu bir şekilde satın alınmasını ve tüketilmesini sağlamaya devam etmek için çok önemlidir" diye ekledi.

‘BİR YILLIK DENEME’ İDDİASI

Pazar günü yürürlüğe giren hamlenin kalıcı olup olmayacağı belli değil. Financial Times, hareketi "sektör yöneticilerinin karardan haberdar olduğunu" öne sürerek bir yıllık bir deneme olarak nitelendirdi.

Körfez'in "parti başkenti" olarak bilinen Dubai tarihsel olarak, kısmen daha liberal bir yaşam tarzına hoşgörü göstermesi nedeniyle, komşularından daha fazla turist ve zengin yabancı işçi çekmeyi başarmıştır. Ancak şimdi konaklama ve finans sektörlerini geliştiren rakiplerin artan rekabetiyle karşı karşıya.

TUTUKLANMA TEHLİKESİ

Dubai'deki gayrimüslimlerin alkol alabilmesi için en az 21 yaşında olması ve polis tarafından verilen alkol ruhsatı taşıması gerekir. Barlar ve gece kulüpleri nadiren kartları görmek isterken, kartsız alkol tüketenler para cezasına çarptırılabilir veya tutuklanabilir.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER