Derinleşen ekonomik kriz dev firmaları birbir iflas ettirdi. Türkiye'de firmaların iflasında en önemli sebep nakit para akışı. Son aylarda faizin yüzde 40'a kadar yükseltilmesiyle bankaların kredi muslukları da kapandı. Kredi alanlar ise yüksek faiz oranlarından dolayı sıkıntı yaşıyor. Sonuç olarak dev firmalar bir bir iflas etmeye başladı.

Araç sahipleri dikkat! LPG fiyatlarına indirim geliyor Araç sahipleri dikkat! LPG fiyatlarına indirim geliyor

YILDIZ KOZMETİK KONKORDATO İLAN ETTİ

Konya'da 25 yıldır faaliyet gösteren dev firma konkordato ilan ettiğini duyurdu. Kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi 1998 yılında kuruldu. Konya'daki fabrikasında 50 çalışanı istihdam eden firmanın aynı zamanda 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştirdiği öğrenildi.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan konkordato duyurusu şu şekilde:

Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.ş. (V.N. 9651525568) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 23/11/2023 tarihli ara karar ile davacı hakkında 23/11/2023 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.