Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 Mayıs 2022’de CHP milletvekilleriyle birlikte SADAT’ın İstanbul’daki merkezine gitmesinden 6 ay sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın SADAT ile hiçbir ilgimiz yok demişti.

AKAR, BİLGİMİZ DIŞINDA DEMİŞTİ

Akar'ın “SADAT ile bir ilgimiz yok. Bir ilişkimiz yok. Milli Savunma Bakanı olarak ve Milli Savunma Bakanlığı olarak hiçbir ilişkimiz olmadığını kesinlikle söylüyorum. Kesinlikle ve bu tamamen bizim dışımızda bir hadise” açıklaması gündeme gelmişti.

SADAT'A MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İHALE VERİLDİ

10haber.net’ten Caner Taşpınar’ın haberine göre, Bakan Hulusi Akar’ın bu açıklamasından 3 ay sonra SADAT’a Milli Savunma Bakanlığı’ndan ihale verildiği ortaya çıktı. 23 Şubat 2023’te Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Tuzla Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’ndaki “75 Metre Atış Poligonunun Mermi Sekme Önleyici Perde Yenilenmesi Yapım İşi” SADAT şirketine verildi. Sözleşme bedeli ise 267 bin 608 lira olarak kayda geçti.

SADAT BAŞKANI 'EN UFAK DEVLET DESTEĞİ YOK' DEDİ

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ise sosyal medya hesabı üzerinden, SADAT’ın "en ufak bir devlet desteği" almadığını, "pek çok bürokratik engelle karşılaştıkları" açıklamasını yaptı.

Tanrıverdi şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefet yerli ve milli olan herşeye düşman olsa da Türkiye’ye Savunma Sanayi Hizmet Sektörü alanını açan Türkiye’nin yerli ve milli ilk Özel Askeri şirketi SADAT Savunma da başarıdan başarıya koşuyor. Hemde en ufak bir devlet desteğini bir kenara bırakın pek çok bürokratik engelle karşılaşmasına rağmen yürüyor."