Eski devlet bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, İYİ Parti Eskişehir teşkilatındaki üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Dedelek'in eşi ve kızı da partiden ayrıldı.

AİLECEK İSTİFA ETTİLER

Meral Akşener’in, cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek Altılı Masa’dan ayrılması sonrasında parti teşkilatı kan kaybetmeye devam ederken İYİ Parti’den üst düzey bir istifa daha geldi. 53’üncü dönem hükümetinde Devlet Bakanlığı yapan İYİ Partili İbrahim Yaşar Dedelek, kendisi, eşi ve kızıyla birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre, Dedelek "An itibarıyla Eşim Vasfiye Dedelek, kızım Aybike Dedelek Alpman ve şahsım Eskişehir İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyoruz" sözleri ile istifasını duyurdu.

ANAYOL HÜKÜMETİNDE DEVLET BAKANLIĞI YAPMIŞTI

1991 yılında DYP’den Eskişehir milletvekili seçilen İbrahim Yaşar Dedelek, 1995 yılında yeniden milletvekili seçilmiş ve Mesut Yılmaz’ın kurduğu ANAYOL hükümetinde devlet bakanlığı yapmıştı.

Dedelek, ANAYOL’un yıkılıp Refahyol’un kurulmasına karşı çıkarak ANAP’a katılmış ve 1999’da ANAP’tan Eskişehir milletvekili seçilmişti. 2007’de ANAP’dan istifa eden İbrahim Yaşar Dedelek, 2010 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'ne katılmış, 2018 yılında da MHP’den istifa ederek İYİ Parti saflarında yer almıştı.

(KAYNAK)