Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı.

ANKA'da yer alan habere göre, EYT sonrası emeklilik işlemleri için özel bir SGK birimi oluşturuldu. SGK emekçilerinin 'VİP' olarak tanımladıkları bu alanda sadece Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve TBMM’den özetle iktidara yakın kişilerden gelecek emeklilik başvurularının hızla sonuçlandırılmasına başlandı. Hatta bu birimde SGK’de çalışan personelin kendi emeklilik işlemlerinin dahi yapılmasına izin verilmiyor.

Normal şartlarda da iş yükü fazla olan SGK’de bir süredir EYT başvuruları nedeniyle personel hafta içi ve hafta sonu fazla mesaiye kalıyor. SGK emekçileri, bir süredir Türkiye’nin dört bir yanında yaşadıkları zorlukları kamuoyuyla paylaşarak üzerlerinde aşırı baskı olduğunu, tehdit ve gözdağıyla fazla çalışmaya zorlandıklarını belirtti. SGK emekçileri, "Aldığımız mesai, çay kahve, su, yemek ve yol parasını dahi karşılamıyor" diyor.