Bolsonaro'nun ABD'ye gittiği belirtildi. Brezilya'da ekim ayında yapılan seçimleri kaybeden mevcut devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun yeni hükümetin göreve başlamasına iki gün kala ABD'ye kaçtığı öne sürüldü.

ABD'YE GİDİYOR

CNN Brasil'in haberine göre, Bolsonaro'nun Brezilya Hava Kuvvetlerine ait uçakla başkent Brasília'dan kalkış yaparken çekilmiş görüntüleri yayınlandı. Jair Bolsonaro'nun avukatlarının tavsiyesi üzerine ABD'ye doğru yola çıktığı belirtiliyor.

TATİL BELDESİNDE KONAKLAYACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde faşist Jair Bolsonaro, Luiz Inácio Lula da Silva'ya karşı kaybetmişti. Bolsonaro daha öncesinde seçimleri kaybetmesi durumunda yargılanacağını ifade ederken, "Geleceğim için üç alternatifim var: tutuklanmak, öldürülmek ya da zafer kazanmak" demişti. Bolsonaro'nun Donald Trump'ın Palm Beach'teki Mar-a-Lago tatil beldesinde konaklayacağı iddia ediliyor.

DEVRETMEYECEK

Bolsonaro, yola çıkmadan önce medyadan destekçilerine veda etti. Bolsonaro, sosyal medyadan yaptığı canlı yayında "Buraya geldiysem bir amacım vardı. En azından Brezilya'mızı dört yıl erteleyin" dedi. Jair Bolsonaro, resmi törenle cumhurbaşkanlık kuşağını, Luiz Inácio Lula da Silva'ya devretmeyecek.

EN AZ BİR AY...

Bolsonaro'nun ülke dışında en az bir ay geçirmesi bekleniyor. Hükümet, Bolsonaro'ya kimin eşlik edeceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Jair Bolsonaro'nun iktidarı boyunca 694 bin Covid-19 kaynaklı ölüm gerçekleşmiş, 33 milyon kişi açlık sınırının altına düşmüş, işsizlerin sayısı ise 10 milyona ulaşmıştı.